welke frequentieregelaar ?

Alles wat maar te bedenken is met werkplaatstechnieken kan hier gevonden worden.

Moderator: Moderators

Plaats reactie
sn00zerman
Berichten: 4
Lid geworden op: vr nov 02, 2012 3:15 pm
Locatie: Ekeren - nabij Antwerpen (België)
Contacteer:

welke frequentieregelaar ?

Bericht door sn00zerman » vr nov 02, 2012 3:48 pm

Hoi allemaal,

Na me netjes voorgesteld te hebben in de "Algemene" sectie, meteen al een vraag van mijn kant. (de "zoveelste" al over frequentieregelaars)

Ik heb een HBM draaibank, 250-550 met nortonkast.
Nu zit hier een monofasige asynchrone motor in, JZ7134 (550 W).

Hier alvast een plaatje van het "electronisch schema":
Afbeelding

Als ik het goed begrijp, zitten er 2 condensators in deze motor. (waarvan eentje, een aanloopcondensator)
Dus een "gewone simpele" motor-regelaar/dimmer kan ik wel vergeten ...

Welke frequentie-regelaar kan ik nu best gebruiken ? Kan ik hier een 3-fase frequentie-regelaar op aansluiten ? Zoja, hoe ? En zijn er nog speciale zaken waar ik moet op letten ? Of kan ik best de hele motor vervangen ?


alvast bedankt,
groeten,
Kris
-=(http://www.digitalplayground.be)=-
Where fun meets technology ...

sluipe
Berichten: 8
Lid geworden op: wo mar 30, 2011 10:00 pm
Locatie: Sommelsdijk

Re: welke frequentieregelaar ?

Bericht door sluipe » vr nov 02, 2012 5:13 pm

hallo volgens mij kun je op dit type motoren geen freq regling aansluiten denk dat je het beste de zaak kunt vervangen voor een drie fasse motor met ferq regeling ik heb dit bij mij eigen draaibank ook gedaan en werkt supper freq regling is af testellen met aanloopkoppel en speed down (soort van snel stop) is voor veilig draaien zekker niet verkeerd.
Gr Peter
sn00zerman schreef:Hoi allemaal,

Na me netjes voorgesteld te hebben in de "Algemene" sectie, meteen al een vraag van mijn kant. (de "zoveelste" al over frequentieregelaars)

Ik heb een HBM draaibank, 250-550 met nortonkast.
Nu zit hier een monofasige asynchrone motor in, JZ7134 (550 W).

Hier alvast een plaatje van het "electronisch schema":
Afbeelding

Als ik het goed begrijp, zitten er 2 condensators in deze motor. (waarvan eentje, een aanloopcondensator)
Dus een "gewone simpele" motor-regelaar/dimmer kan ik wel vergeten ...

Welke frequentie-regelaar kan ik nu best gebruiken ? Kan ik hier een 3-fase frequentie-regelaar op aansluiten ? Zoja, hoe ? En zijn er nog speciale zaken waar ik moet op letten ? Of kan ik best de hele motor vervangen ?


alvast bedankt,
groeten,
Kris

sn00zerman
Berichten: 4
Lid geworden op: vr nov 02, 2012 3:15 pm
Locatie: Ekeren - nabij Antwerpen (België)
Contacteer:

Bericht door sn00zerman » za nov 03, 2012 1:11 am

Hoi Peter,


Ik vreesde hier dus ook al voor.
Heb jij toevallig nog een URL of adresje ofzo, waar jij je spullen vandaan hebt gehaald voor je ombouw ?


groeten,
Kris
-=(http://www.digitalplayground.be)=-
Where fun meets technology ...

sluipe
Berichten: 8
Lid geworden op: wo mar 30, 2011 10:00 pm
Locatie: Sommelsdijk

Bericht door sluipe » za nov 03, 2012 3:19 pm

Hallo Kris
ik kan je wel aan een motor helpen 0.75 kw maar freq regeling is lastig staan op marktplaats wel ( 1 fasse in en 3 fasse uit met vermogen er bij).
stuur even een PB met foto,s van huidinge motor mogelijk past die van mij zonder al te veel aanpassingen prijs komen we wel uit.
gr Peter
sn00zerman schreef:Hoi Peter,


Ik vreesde hier dus ook al voor.
Heb jij toevallig nog een URL of adresje ofzo, waar jij je spullen vandaan hebt gehaald voor je ombouw ?


groeten,
Kris

Henk van Dijk
Berichten: 5
Lid geworden op: zo mar 22, 2009 10:16 am
Locatie: Steenbergen

Bericht door Henk van Dijk » wo nov 07, 2012 2:24 pm

Voor mijn Compact 8 heb ik een 3 fase electromotor bij Indumex gekocht.
Zij leveren ook frequentieregelaars.
Even bellen en je kunt al je vragen daar stellen.

P.O. box 265
1170 AG Badhoevedorp
Netherlands
Tel. 0031 20 65 98 301
Fax. 0031 20 65 93 599
E-mail info@indumex.nl
Web www.indumex.nl
It is futile to do with more that can be done with fewer .
Ockhams razor

Gebruikersavatar
Cor Stoom
Berichten: 139
Lid geworden op: vr okt 13, 2006 3:03 pm
Locatie: BATU, Oost Java - Indonesia

Bericht door Cor Stoom » za nov 10, 2012 6:57 am

even een vraagje over die freq.reg.

Ik zie op de site van Indumex een freq.reg staan met als tekst:

"1 fase in 3 fase uit"

Binnenkort schaf ik een draaibank aan zonder freq.reg.
Hij is 1 fase 220V, omdat ik hier thuis maar 1 fase ter beschikking heb.
Als ik nu ook een freq.reg. wil hebben moet ik dan een draaibank kopen met een 3 fase motor? waarop ik vervolgens deze freq.reg. op aansluit en hem dan voedt met 1 fase 220Volt.

bvd dank,
mvg,
Cor.
Tuinspoorbaan 7 1/4 inch en G-spoor (45mm) in de tuin.

sluipe
Berichten: 8
Lid geworden op: wo mar 30, 2011 10:00 pm
Locatie: Sommelsdijk

Bericht door sluipe » za nov 10, 2012 6:39 pm

ja dat kan
maar wel even vragen of het een echte 3 fasse is.
ik heb de start en stop schaakelaar van de bank ook gebruikt om de freq regeling te start en te stoppen en omkeer van draairichting even puzzelen maar het is te doen.
Gr Peter
Cor Stoom schreef:even een vraagje over die freq.reg.

Ik zie op de site van Indumex een freq.reg staan met als tekst:

"1 fase in 3 fase uit"

Binnenkort schaf ik een draaibank aan zonder freq.reg.
Hij is 1 fase 220V, omdat ik hier thuis maar 1 fase ter beschikking heb.
Als ik nu ook een freq.reg. wil hebben moet ik dan een draaibank kopen met een 3 fase motor? waarop ik vervolgens deze freq.reg. op aansluit en hem dan voedt met 1 fase 220Volt.

bvd dank,
mvg,
Cor.

Gebruikersavatar
Cor Stoom
Berichten: 139
Lid geworden op: vr okt 13, 2006 3:03 pm
Locatie: BATU, Oost Java - Indonesia

Bericht door Cor Stoom » zo nov 11, 2012 2:36 pm

Bedankt Peter.
mvg,
Cor :D
Tuinspoorbaan 7 1/4 inch en G-spoor (45mm) in de tuin.

Plaats reactie